GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL   |   
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - Mozdulatcsiszoló Táncműhely
Mozdulatcsiszoló Táncműhely
 
www.balettora.hu
www.facebook.com/Mozdulatcsiszolo.Tancmuhely

Balett oktatás gyerekeknek és felnőtteknek
 
 
      
 
 
Célunk minden tanévben a gyerekek felkészítése egy MESEBALETT színpadra állításához. Várjuk szeretettel a táncolni vágyó gyerekeket: Pöttöm balett 2,5 -4 éves korig, balett előkészítő tanfolyamok óvodásoknak 4-6 éves korig, kezdő és haladó szinten, kisiskolás balett szintén kezdő és haladó szinten. Modern tánc felnőtteknek 14 éves kortól.

A balett gyakorlatok szépítik a mozgást, erősítenek és nyújtanak minden izmot! A szorgalmas gyakorlás hatására egyenes testtartás, egészséges láb és izomzat alakul ki. A balerinák alakja a legszebb, érdemes a nyomukba lépni!
 
 
 
Táncművészeti képzés indul a ferencvárosi Művelődési Központban,
a Mozdulatcsiszoló Táncműhely szervezésében a 2017-2018-as tanévben.


Tanárok:

Sali Gréta, táncművész - táncpedagógus
Macskin Zita, táncművész - táncpedagógus

Első ingyenes próbaórák fiúknak és lányoknak egyaránt, beiratkozással egybekötve:


Pöttöm balett: 2,5-4 éves korú gyerekeknek: szeptember 14-én, csütörtökön: 16.15-16.45
Klasszikus balett alapozó 1.: 4 éves kortól szeptember 12-én 16.00-16.45
Klasszikus balett alapozó 2.: 6 éves kortól szeptember 12-én 16.45-17.30
Balett és jazztánc: 10 éves kortól  szeptember 12-én 17.30-18.30

Várunk a lelkes balerinákat sok szeretettel!

www.balettora.hu/hu/blog/beiratkozas-az-fmk-ba

A képzés 4 szinten folyik:

Pöttöm balett: 2,5-4 éves korig, hetene 1x kb. 30 perc

Balett előkészítő óvodásoknak  4-7 éves korig
kezdő és haladó szinten, óraszám: heti 2x45 illetve 2x 50 perc

Klasszikus balett iskolásoknak 7-12 éves korig, két tudásszinten
Óraszám: heti 2 x 60 perc, illetve 2 x 90 perc

Balett és Jazztánc csoport: heti 1x60 perc balettóra és 1x60 perc jazztánc óra.

Tanév végén színpadi mesebalettben vizsgáznak a növendékek, a Ferencvárosi Művelődési Központ színpadán.

Jelentkezni lehet:
Telefon:  +36 70-55-44-170
www.balettora.hu
 
 
 
 
Jelentkezés, beiratkozás menete
 
 
Tanárok:
 
  Garbaisz Gyöngyi, stúdióvezető

Garbaisz Gyöngyi vagyok, a Mozdulatcsiszoló Táncműhely alapítója, és vezetője.
A Magyar Táncművészeti Főiskola táncpedagógusi szakán végeztem, főiskolai évek alatt is aktívan táncoltam, és tanítottam is, így a gyakorlatom már meg volt, amikor megalapítottam a Mozdulatcsiszoló Táncműhelyt 1998-ban.
Több kisebb táncegyüttes tagja voltam, de mégis a tanítás tetszett a legjobban! Folyamatosan továbbképzéseken veszek részt, hogy a tudásomat gyarapítsam és az izomzatom is készen álljon arra, 
hogy mindent bemutathassak a gyerekeknek.

A Ferencvárosi Művelődési Központban töltött évek alatt már sok- sok kisgyermeket neveltem ki, akik továbbra is folytatják tanulmányaikat például a Magyar Táncművészeti Főiskolán. Jelenleg leghíresebb régi tanítványom Verbőczi Noémi, aki balerinaként szerepel több előadásban az Operaházban és az Erkel színházban.

Verbőczi Noémi:
Minden gyermekre büszke vagyok, de a legjobban azokra, akik rendszeresen járnak az óráimra és igényes tanév végi színpadi előadást tarthatok velük.
 
  Sali Gréta, táncpedagógus

Óvodás koromban kezdtem el táncolni, és ezt a frenetikus élményt szeretném megosztani a kicsikkel. Szeretném, ha ők is ugyanúgy éreznének, mint én, amikor táncolok!

Izgő-mozgó kislányként a szüleim írattak be táncolni, majd felvételt nyertem a Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskolába, ahol 8 évig tanultam. Tánctanulmányaimat Pécsett folytattam a Művészeti Szakközép Iskolában.

Immár 4 éve Budapesten élek, táncoltam Fejes Ádámnál a MU Terminálban, Földi Bélánál az ELIT képzésen, mellette Fodor Zoltánnál a Vuk c. mesedarabban jelenleg is táncolok, melyre minden jövendőbeli tanítványomat várom szeretettel.

Szeptembertől várom a 4. életévét betöltött lányokat és fiúkat, akik olyan művészi mozgásra vágynak, amelyben kibontakoztathatják személyiségüket, harmonikus és magabiztos fellépést szeretnének.
 
  Szudki Osayma, (Szumi)

Szudki Osayma vagyok (Szumi), félig jordán származású, innen ered a furcsa név. Sok tapasztalattal és tanulással a hátam mögött, 16 éves koromban felvételt nyertem egy franciaországi tánciskolába, az Offjazz nevű főiskolára Nizzában, ahol a 2012-13-mas tanévemet töltöttem, és két évfolyamot végezhettem egyszerre. Itt minden nap volt egy balett, két kortárs és két jazz órám, illetve heti egy elmélet, egy ritmus és egy "műhely" órám. Versenyeken is vettem részt fiatalabb koromban,ahol a sok országos bajnoki cím mellett két nagyobb díjat nyertem: 13 évesen az MLTSZ európa bajnokságán junior modern szóló kategóriában első helyezést értem el saját koreográfiámmal, világbajnokságon egy évvel később ötödik lettem.

Ami a tanítási tapasztalatomat illeti, 13-15 éves koromig assziszens voltam a budakeszi Rúzs Tánciskolában, ahol kezdetben heti 15 táncórát figyeltem meg, majd később én tartottam a tréningeket és helyettesítettem betegség/egyéb elfoglaltság esetén. Ugyanitt havi rendszerességgel kuzust tartottam 2013-15-ig, ezek 4,5 órás műhelymunkák voltak. A 2014-15-ös tanévben a tánciskola vezető babát várt és én átvettem a tánciskola felét, 6 csoportot és mellette vittem tovább a kurzusosaimat is. Ezek a csoportok különböző korcsoportok voltak mind, egészen az első osztálytól a lelkes anyukákig, felnőttekig.

Idén felvételt nyertem a Táncművészeti Főiskola koreográfus szakára, ami sajnos nem fog elindulni jelentkezők híján, így az elte gyógypedagógia szakán kezdem el a tanévemet, ami támogatja majd a mozgásfejleszési ambícióimat megalapozott anatómiai ismeretekkel is.
 
  Kiss Tamás

 
 
A balett ruháról, és a balettcipőről
 
 
Képek:
 
 
 
Nyári Tánctáborok:
 


 
 
Videó: A spanyol tánc részlete
https://goo.gl/photos/eN58R8G3sqRpf2Xs7
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva