GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL   |   
 
   
 
   
 
 
 
 
 
     
  FMK - KULTÚRHÁZAK ÉJJEL-NAPPAL
Szakmai elismerések
a Kultúrházak éjjel-nappal pályázatain
 
A legjobb munkák közé kerültek a Ferencvárosi Művelődési Központ munkatársai által készített alkotások a Kultúrházak éjjel - nappal 2019-es fotó és plakát pályázatán.

Csatlakozva a Magyar Népművelők Egyesülete által tizenharmadik éve elindított országos projekthez, a Ferencvárosi Művelődési Központ idén februárban második alkalommal szervezte meg a Kultúrházak éjjel-nappal programot.

Az idei rendezvény jelmondata a „MINDENNAP ÉRTÉKET ADUNK” azt hangsúlyozza, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értéket teremt és közvetít. Ezt a gondolatot tovább szőve a szervezők az „ÉRTÉK(ÉLD) ÚJRA!” szlogennel a környezettudatosságra is felhívták a figyelmet. Így vált a nap egyik fő programjává a kreatív workshop, mely során régi plakátok, programfüzetek és molinók újrahasznosításával táskákat, ékszereket, egyéb tárgyakat készíthettek az érdeklődők.

2018-ban az intézményeket inspiráló pályázaton az ország 12 legjobb programja közé bekerült „Téglafestés”sikere után, idén, a már szinte hagyománnyá váló fotó- és plakátpályázaton Mészáros Gábor (az FMK fotós munkatársa) és Bertalan László (az FMK vizuális kommunikáció és marketing munkatársa) alkotásai 279 fotó és 112 plakát közül bekerültek a legjobb 20 közé.

A kiválasztott művekből Zalaegerszegen a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban a Magyar Népművelők Egyesülete XXXVI. Országos Vándorgyűlésének alkalmából készült kiállítás, melyet Gábor Klára, a program koordinátora, az MNE elnökségi tagja nyitott meg május 15-én.
 
 


Fotó: Mészáros Gábor
 
 


Plakát: Bertalan László
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva