GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL   |   
 
   
 
   
 
 
 
 
 
 
     
  DÉSI - Közösségek
Dési Huber István Művelődési Ház
Közösségek
 
 
Anyahajó Anyaközpont
Családi kikötő a József Attila lakótelepen. Ahol megpihenhetsz, kikapcsolódhatsz, feltöltődhetsz és egy közösség része lehetsz.

Ingyenes programokkal várunk minden lakótelepi és ide látogató családot, a szervező matrózok munkáját adományokkal támogathatod.

A szabad kikötőben bárki szabadon lehorgonyozhat egy kis játékra, beszélgetésre, megtanulhatsz horgolni, kötni, környezettudatosan vezetni háztartásodat.

Vásárlóköreinkben hozzájuthatsz öko tisztítószerekhez, fűszerkertünkből friss fűszerekhez. Tájékozódhatsz és tanácsot kérhetsz nevelési módszerekről, hordozásról.

Szeretettel várunk közösségünkbe és ha már itt vagy, de úgy érzed még színesebbé tehető az Anyahajó, segítünk megvalósítani ötleteidet.

Legyen a miénk egy olyan anyaközpont, amilyennek mi szeretnénk - Te szeretnéd!

www.anyahajokozpont.hu
www.facebook.com/anyahajoanyakozpont
 
Írisz Családi Kör
Az Írisz Családi Kör egy 2007 óta működő, civil önkéntesekből álló lelkes kis csoport, ami szívvel-lélekkel azért dolgozik, hogy összehozza a környezetében élő kis közösséget, segítsen kipróbálni és megvalósítani olyan egyéni ötleteket, kezdeményezéseket, melyek értékesek lehetnek mások számára is, olyan programokat szervezzen, melyben a család apraja-nagyja egyaránt jól érzi magát, segítsen a pároknak az új jövevény fogadásában, a szülés előtti felkészülésben, megismertesse az édesanyákat a szoptatás örömévellehetőséget nyújtson az anyáknak és babáiknak az ismerkedésre, közös játékra, hasznos infók egymás közti megosztására.
 
SZOPTATÁST TÁMOGATÓ BABA-MAMA CSOPORT

Szeretettel látunk, ha kedved van kellemes, oldott légkörben beszélgetni, szoptatást érintő témákról.
Mindenki, aki érdeklődik a szoptatás iránt, várva várt vendég a baba-mama csoportban.

Alkalmankénti hozzájárulási díj: 500 Ft

További információ: Werner Katalin IBCLC, dúla, szoptatási tanácsadó
Tel: 20/9440-225
www.ferencvarosiszuletes.gportal.hu
 
BESZÉLGETŐKÖR
babára vágyó és babát váró családoknak


A szülésre, a kisbaba érkezésére felkészülni többféleképpen lehet. Mi egy olyan felkészülésre hívunk, ahol megismerkedhetsz a várandósság és a szülés természetes folyamatával.

Várunk, ha kíváncsi vagy rá, mit tehetsz azért, hogy csodás legyen ez a kilenc hónap és az is, ami utána jön. Érdekes lehet találkozni a közeledben élő várandósokkal, kicserélni a tapasztalataidat, megosztani a kérdéseidet.

További információ: Werner Katalin IBCLC, dúla, szoptatási tanácsadó
Tel: 20/9440-225
www.ferencvarosiszuletes.gportal.hu
 
BABA-MAMA KLUB

MINDEN HÓNAP ELSŐ SZERDÁJÁN 10.00-tól

A klubban megismerkedhetsz a lakótelepen élő többi anyukával és babával, megoszthatod mindennapi tapasztalataidat, gondjaidat, tanácsot adhatsz és kaphatsz, valamint hasznos praktikákkal gazdagodhatsz. Lesznek meghívott előadóink, szakértőink, akik a legváltozatosabb témákban tartanak majd előadásokat.

Klubunk elérhetőségei:
babamamaklub.irisz@gmail.com, www.iriszbabamamaklub.freeblog.hu

További információk és programok a www.ferencvarosiszuletes.gportal.hu weboldalon találhatók.

Programjaink a terembérleti díj összeadásával, makkegészségesen látogathatók (létszámtól függően kb. 150-300 Ft/alkalom)!
 
 
L.É.K.
Lakótelepen Élők Környezetéért és Jogaiért Egyesület
Egyesületünk több mint 10 éve gyakorolja kulturális tevékenységét a József Attila lakótelepen, ami az elmúlt 5 évben egyre nagyobb fellendülést mutat. Számos rendezvényünk igen sikeres a lakótelepen élők körében és egyre több itt élőt vonzanak, akár kulturális rendezvényeink, akár az ünnepek alkalmával megtartott megemlékező programjaink.

CIVIL SZALON néven folytatjuk a József Attila-lakótelepen megrendezett előadásokat. Az előadásokra a közélet azon prominens személyiségeit hívjuk meg, akik a kultúra a művészet terén kimagasló eredményeket értek el.

Így már találkozhattak rendezvényeinken, kiváló színészekkel, zenészekkel, sportolókkal, egyházi személyekkel, és az élet számos más területéről érdekes és megbecsült személyekkel.
Célunk, hogy a lakótelepen élők itt a lakótelepen találják meg azokat a programokat amik értéket képviselnek, és talán a belvárosban nem, vagy csak nehezen megközelíthetően találnák meg azt.
Rendezvényeinken akadnak visszatérő meghívottak, hiszen figyelembe vesszük, amennyire lehetőségeink engedik, az itt lakók kéréseit is.
 
 
Medáliák
A „MEDÁLIÁK” Művészeti, Kulturális és Oktatási Egyesület a Ferencvárosban
Ferencvárosi pedagógusok hozták létre az egyesületet, amely – József Attila után – a „MEDÁLIÁK” Művészeti, Kulturális és Oktatási Egyesület nevet vette fel. Versenyeket, rendezvényeket, táborokat szerveznek, klubokat működtetnek gyerekeknek, fiataloknak. A ferencvárosi szabadtéri rendezvények közreműködői.
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva