GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL   |   
 
   
 
   
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - BAKÁTS FESZT
KOMOLYZENEI KONCERTEK A BAKÁTS FESZTEN
 
2018. augusztus 23-26.

„MAGYAR ÉS NÉMET BAROKK ZENE 1690 KÖRÜL”Közreműködik: Purcell Kórus
Orfeo Zenekar Kamaraegyüttese
Vezényel: Vashegyi György Liszt Ferenc-díjas karmester

Augusztus 23., csütörtök 19.00

Regisztráció: rendezveny@ferencvaros.hu

Dunamelléki Református Egyházkerület Székháza, Díszterem

Dieterich BUXTEHUDE korának egyik legnagyobb zeneszerzője, orgonistája volt. Kortársa Johann Christoph BACH volt. A műsort annak hangsúlyozására állították össze, hogy megmutassák: van európai léptékű, magyar születésű kortársa e két német zeneszerzőnek. Ez a kortárs, az 1645-ben Gáloson született Georg Christoph STRATTNER. Az este folyamán mindhárom szerzőtől felhangzó egyházi kantáták szövegei részben megzenésített protestáns egyháziének-szövegek, részben bibliai idézetek. Külön felhívnák a figyelmet, hogy az elhangzó Strattner-műveket, tudomásunk szerint, 17-18. század óta sehol sem játszották.
Vashegyi György a Purcell Kórust 1990-ben, az Orfeo Zenekart 1991-ben alapította. E két együttes Magyarország kiemelkedő régizenei specialistájává vált, elnyerték a francia Opéra Magazine „Diamant de l’Opéra” díját, a Preis der deutschen Schallplattenkritik és a Diapason D’Or díjat.

MUSICA TOTIUS ORBIS
barokk kamaraest korhű hangszereken

Augusztus 24., péntek 19.00
Unitárius Templom


Regisztráció: barokkest.regisztracio@gmail.comTóth Mónika – barokk hegedű
Christoph Urbanetz – viola da gamba
Máté Balázs – basszus hegedű, barokk cselló és violoncello piccolo
Dinyés Soma – csembaló, orgona pozitív

A koncert előadóit különleges kapocs fűzi össze: ők a közel tíz éve indult Miszla Barokk Régizene Kurzus alapító tanárai. Mindannyian különböző világhírű barokk zenekarokban és kamaraegyüttesekben játszanak, de feladatuknak érzik, hogy az itthoni közönségnek és zenét tanuló diákoknak is átadhassák külföldön szerzett tudásukat, tapasztalataikat.
A kora barokk reneszánsz hagyományokban gyökerező zenéjétől (Frescobaldi, Pandolfi Mealli), a különleges francia zenén át (Marais, Morel), az északnémet zene nagy alakját, Buxtehudét sem kihagyva jutnak el a „nagybarokk” ma is populáris szerzőihez (J. S. Bach, G. F. Händel).

NYÁRI OPERAEST

Közreműködik:
Szabóki Tünde Liszt Ferenc-díjas operaénekes,
Cser Péter operaénekes és barátaik

Augusztus 25., szombat 19.00
Unitárius Templom


Regisztráció: operaest.regisztracio@gmail.comAz operaénekes házaspár bel- és külföldön egyaránt jól ismert, nagy operaházak és komolyzenei fesztiválok visszatérő vendégei négy földrészen. Ezen az estén barátaikkal varázsolnak különleges nyáresti hangulatot az operairodalom legnépszerűbb dallamaival a Bakáts Feszt közönsége számára.
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva